3. Ik ben een financiële dienstverlener, boekhouder, fiscalist of accountant.

accountant,boekhouder

Als accountant of boekhouder is een correcte loonberekening en een feilloze personeelsadministratie voor je cliënten belangrijk. Maar loonberekeningen en -administratie zijn zoals je weet ook complexe processen, waarin heel wat tijd en dus kosten kruipen. Ieder kwartaal is er wel een wijziging in één of andere c.a.o of paritair comité.

De meeste boekhouders en accountants kiezen er dan ook voor om met een sociaal secretariaat samen te werken. Het is de taak van een sociaal secretariaat om dagdagelijks de wijzigende wetgeving op te volgen, te implementeren en waar nodig te communiceren.

Een erkend sociaal secretariaat helpt je cliënten om de sociale wetgeving toe te passen en zorgt ervoor dat je moeiteloos de verschillende fiscale en administratieve verplichtingen nakomt. Zo kan een accountant en/of boekhouder zich ten volle en met een gerust gemoed concentreren op zijn business als vooruitstrevend boekhoudkantoor.

Wat kan een sociaal secretariaat voor een accountant of boekhouder betekenen:

  • Samen met je bepalen ze het beste dienstverleningsaanbod voor je cliënten ondernemers, dat helemaal aansluit bij de behoeften van je kantoor en van je klanten.
  • Ze analyseren en optimaliseren de loonadministratie van je cliënten en zorgen voor een juridisch correcte en efficiënte verwerking.
  • Maandelijks verzorgen ze de loonberekening, storten ze eventueel ook de lonen en bezorgen ze je als accountant/boekhouder en je cliënten de nodige documenten. Ze vervullen ook hun administratieve plichten bij de overheid.
  • Een accountant/boekhouder beschikt ook over een directe lijn binnen het sociaal secretariaat.
  • De payrollconsulent geeft je cliënten een snel, accuraat en praktisch antwoord op alle sociaal-juridische vragen.
  • Het sociaal secretariaat zal ook door de overheid erkende vormingen aanbieden. Waardoor een accountant of boekhoudkantoor ook steeds op de hoogte is en blijft van de regelgeving binnen de HR sector.
  • Het sociaal secretariaat zorgt voor een performant software platform en de koppeling naar Codabox.  
  • Het sociaal secretariaat staat eveneens in voor gespecialiseerde opleidingen ook in het kader van de KMO-portefeuille.  

Wist je dat 33,5% van de ondernemingen waarbij een sociale inspectie is gebeurd niet in orde waren?

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

oplossen problemen

Gerust voor de arbeidsinspectie na een fictieve controle sociale inspectie?

stappen te ondernemen

Vraag van de maand: wat als je een vluchteling in dienst neemt?

Om het zonder veel woorden te zeggen: onze samenwerking met besox gaat al drie generaties mee en dat zegt genoeg!

Citaat van Martine De Buf

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: