5. Is er een gebruiksvriendelijk digitaal boekhoudpakket?

easy

Appelen voor citroenen.


Binnen de markt voor online boekhouden is er een groot aanbod, dat vaak niet erg transparant is. Realiseer je dat er verschillen zijn tussen de diverse oplossingen die aangeboden worden als ‘online’ of ‘cloud’.
De verschillen zitten vaak in de manier waarop de oplossingen zijn opgebouwd. In veel gevallen wordt traditionele software online aangeboden door deze te hosten op de server van de leverancier. U heeft dan online toegang, maar geniet niet alle voordelen die de cloud te bieden heeft, zoals ondersteuning van meerdere browsers en het feit dat je altijd eerst een connectie moet maken met de hosting server om toegang te krijgen

Het kaf van het koren scheiden.


Maar hoe herken je nu een goed pakket waarmee je van alle voordelen van de cloud profiteert? Beantwoord onderstaande vragen om te kijken of je eruit haalt wat erin zit.
• Kan ik zelf een abonnement afsluiten via een self service portal?
• Kan ik, na het afsluiten hiervan, meteen beginnen?
• Kan ik eenvoudig toegang krijgen zonder VPN of citrix connectie?
• Kan ik elke browser gebruiken zoals Internet Explorer, Google Chrome, Safari of Firefox?
• Kan ik ook elk platform zoals iOS, Windows of Android gebruiken zonder extra software te installeren? • Zijn er mobiele apps waarmee ik toegang kan krijgen tot bedrijfsgegevens?
• Kan ik simpelweg een abonnement nemen zonder extra (setup) kosten of licenties te betalen?
• Kan ik mijn contract maandelijks wijzigen of opzeggen, zelfs in het eerste jaar?
• Kan ik zonder tussenkomst van de leverancier zelf functionaliteit en / of users toevoegen of weghalen binnen mijn abonnement? Zijn deze wijzigingen dan meteen effectief?
• En worden deze automatisch uitgevoerd voor alle gebruikers? Wordt er gezorgd voor back-up plannen en continuïteit en beschikbaarheid van mijn data?


Hoe meer vragen u met ‘ja’ kunt beantwoorden, hoe meer voordelen je uit de cloud kunt halen.

Veilig in de cloud.

Je bedrijfsgegevens in de cloud, het klinkt mooi, maar is dat wel veilig?

 

Kan ik er dan wel altijd bij en hoe weet ik zeker dat er geen data verloren gaat? Waardevolle spullen zoals je inboedel worden door raam en deursloten goed beveiligd. Dat wil je toch ook voor je bedrijfsgegevens?
Er zitten een aantal nadelen aan het hebben van een eigen server, die bij werken in de cloud niet aanwezig zijn. Je server kan kapot gaan, er kan brand uitbreken of hij kan gestolen worden. Op het moment dat al je informatie in de cloud staat, is er uiteraard een mogelijkheid dat de server kapot gaat, maar in het geval van een goede leverancier is er zoveel capaciteit aanwezig dat deze ‘uitval’ opgevangen kan worden.

 

Hoe een leverancier te vinden die goed is?

De meest waardevolle tip die wij u kunnen geven is om op onderzoek uit te gaan. Hieronder wat tips om een begin te maken.

 

Wie ?
Een belangrijk punt om te onderzoeken is de partij die de hosting verzorgt. Welke certificeringen heeft deze partij? Onderzoek met behulp van Google is zo gedaan. Gebruikte kwaliteitstandaarden ISO 27002 (voorheen ISO 17799) en SAE 3402 type II certificering. Ook is het goed om de vraag te stellen waar de data wordt opgeslagen. Is dit een bekend datacenter? Een vraag die je ook kan stellen is of de oplossing constant gecontroleerd door betrouwbare onafhankelijke bedrijven zoals ISAE.
Hoe?
Daarnaast is het van belang om te informeren naar de backup plannen. Worden deze dagelijks gemaakt en hoe zijn deze backups beschermd tegen brand, diefstal en hardware crashes?
Wanneer?
Vraag ook eens naar de onderhoudsplannen van de hosting provider. De capaciteit, performance en stabiliteit van de systemen. Al deze belangrijke onderdelen zouden dagelijks gecheckt moeten worden vanaf verschillende locaties.
Wat?
Merk je iets van dit onderhoud en wat doet de provider om je niet tot last te zijn bij uw dagelijkse werkzaamheden.

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

Door het intuïtieve karakter is de informatie die je zoekt gemiddeld met twee muisklikken gevonden.

Citaat van Kurt Vande Cappelle

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: