3. Haal het beste uit je boekhouding!

twijfel

Als het gaat om de boekhouding heb je meerdere opties waaruit je kan kiezen.

Ga ik zelf mijn administratie in Excel bijvoorbeeld doen of wil ik deze geheel of gedeeltelijk uitbesteden aan mijn accountant?

Is het beter om zelf software te kopen en te installeren of neem ik een abonnement op een online pakket?

De keuzes die je maakt, hebben niet alleen invloed op je eigen werkzaamheden maar ook op het inzicht dat je hebt in je financiële gegevens en uiteraard op de kosten die je kwijt bent aan de boekhouding. 

Schoendozen, mappen, spreadsheets.

Een groot aantal ondernemers brengt maandelijks de gegevens voor de boekhouding naar de accountant en besteedt de financiële administratie in zijn geheel uit. Wel zo makkelijk zou je denken, want de werkzaamheden worden hierdoor een stuk minder. Een nadeel van deze werkwijze is echter wel dat het meer kosten met zich meebrengt.


Daarnaast heb je als ondernemer in deze situatie weinig tot geen inzicht in de actuele financiële status van je bedrijf. Alle informatie staat op verschillende plaatsen en vaak ook nog op papier. Hierdoor kost het veel tijd om informatie bij elkaar te zoeken die nodig is om de juiste beslissingen te nemen. Heeft deze klant een betalingsachterstand? Kunnen we deze grote investering doen? Heb ik deze factuur al verzonden en heb ik wel aan al mijn verplichtingen voldaan? Informatie die je eigenlijk in één oogopslag wil kunnen zien. Snel inzicht hebben en daar naar handelen is in deze dynamische tijd cruciaal om succesvol te zijn.


Kortom er is veel winst te behalen door pro-actiever met je boekhouding om te gaan. Zet daarom de volgende stap. Kies een werkwijze en boekhoudpakket dat bij je past. Een pakket dat er alles uithaalt wat erin zit.

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

Onze boekhouding is nu op elke computer raadpleegbaar, inclusief op onze iPhone’s en ook op de iPad.

Citaat van Rudy Geeraerts

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: