sociale scan

De arbeidsinspectie laat er geen gras over groeien. Dit artikel van De Standaard bewijst het nog maar eens.

Zorg daarom dat je in orde bent. Deze maand krijgt je de dienstverlening 'sociale scan’ aan de helft van de prijs.

De arbeidsinspectie gaat ver.

In De Standaard verscheen dit artikel: 

Arbeidsinspectie controleert zoon die ouders helpt: ‘Kan niet’

Een zoon van 10 jaar die zijn ouders hielp. "Kinderarbeid", zegt de arbeidsinspectie. Wat ineens een stormloop van verontwaardige reacties ontpopte. Personen die de vergelijking maken met hun jeugd: waar ze op boerderijen en bloemisterijen gingen helpen..

Zoals wij al een tijdje aangekondigd hebben "de arbeidsinspectie laat er geen gras over groeien."

De arbeidsinspectie is bezig met een een grondige inspectie en zet alle middelen in. Zorg daarom dat je in orde bent, alvorens ze jou een bezoekje brengen. Een sociale scan doet een grondige analyse en is deze maand aan een voordeeltarief van 150 euro (excl. btw) te verkrijgen.

Dit alles voor een grondige analyse en het werkt ook nog kostenbesparend.

Wat houdt een sociale scan in?

We gaan het gehele personeelsbeleid en –administratie grondig analyseren en aftoetsen of het arbeidsrecht correct wordt toegepast. Tijdens een fictieve controle sociale inspectie zullen we onder meer volgende punten controleren:

  • Zijn alle nodige arbeidsdocumenten aanwezig en heb je aan alle informatieverplichtingen voldaan? Zoals bv. arbeidsreglement, car policy, gsm policy, afspraken omtrent geo-locatie (track-and-trace), diefstal-, alcohol- en drugpreventie.
  • Beantwoordt de verloning van je personeel aan de geldende normen, minimum barema’s en sectorale cao’s en barema’s? Worden ook overuren en nachtprestaties correct vergoed en zijn de eventuele kostenvergoedingen verantwoord?
  • Hoe zit het met jouw absenteïsmebeleid, ontslag policy, concurrentiebedingen, etc…?
  • Wordt de wetgeving in verband met arbeidsduur, overuren, nachtprestaties en verplichte rusttijden gerespecteerd?

Hoe onze sociale scan jouw bedrijf geld oplevert?

Tijdens een sociale audit kan je niet alleen laten nakijken of je personeelsbeleid alle wettelijke voorschriften volgt, maar ook de volledige kostenstructuur van je personeelsbestand laten analyseren. In dat geval formuleren we waar mogelijk ook praktische adviezen om de loonkost te optimaliseren. Een fictieve controle sociale inspectie levert je dus een dubbel voordeel op: meer gemoedsrust én kostenbesparing!

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

Wilde u eens laten weten dat ik zeer tevreden ben over jullie snelle service! Als ik iets vraag aan Charlotte komt dit onmiddellijk in orde!

Citaat van Wendy Meuleman

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: