Must Have Tools for the Future: don't blame your accountant.

Transformatie in de digitale dienstverlening

In vorige artikels werd al besproken dat de cijferberoepers, nl. accountant, boekhouder, ...  meer en meer aansprakelijkheid dragen. O.a. heeft de fiscus nu inzage in het digitale boekhoudpakket en kan zo perfect alle cijfers online volgen.

Daarom is belangrijk om tools te gebruiken die de cijferberoeper alsook ondernemers kan helpen in het up-to-date houden van hun fiscale, administratieve, financiële, .... taken.

Fiscale data reminder!

Zoals jullie waarschijnlijk al weten, zijn er heel wat data bij gekomen voor het indienen van je vennootschapsbelasting. (overzicht indienen aangifte venn.b.) Je boekhouder en/of accountant zijn bijna verplicht om een speciale agenda bij te houden om hun cliënten te informeren wanneer ze hun documenten binnen moeten brengen of digitaal doorsturen.

  • Deze tool biedt hierin een gemakkelijke oplossing. 
  • De cliënt krijgt 1 maand op voorhand een verwittiging voor de aangifte in de vennootschapsbelasting.
  • Daarnaast krijgt hij 5 dagen op voorhand een melding van:
    • Formaliteiten voor de BTW : aangifte en voorschotten
    • Vennootschapsbelasting.
    • Personenbelasting.
  • Deze handige tool is volledig gratis, op deze manier word je automatisch verwittigd bij een vervaldatum. Dus geen redenen meer om het op je boekhouder/accoutant te steken. Jij en dus ook je accountant of boekhouder zijn nu steeds op tijd! Boetes worden vermeden. 

Subsidieselectietool!

Bent u ook steeds nieuwsgierig geweest of jouw onderneming, subsidies kan bekomen of niet? We komen binnenkort met een tool waarmee je snel kan bekijken of jouw onderneming hier van kan genieten. Wens je te weten wanneer deze tool beschikbaar is, schrijf je dan gerust in op onze nieuwsbrief (zie onderaan dit artikel).

Met welke klant wil ik in zee gaan en met welke niet?

Je hebt een potentiële klant maar weet niet of hij/zij zijn/haar factuur wel zal kunnen betalen? Dan kan je naar de website van Nationale Bank van België surfen om de jaarrekening na te kijken. Maar wat zeggen die cijfers exact? Je moet al een cursus financiële analyse gevolgd hebben om te weten of het bedrijf er nu goed voor staat of niet.

Er bestaan bedrijven die u een rapport bezorgen met een cijfer van 0-10, maar weet je wat dit wil zeggen? Zou je in zee gaan met een bedrijf die het nummer 5 heeft? Verder gebruiken sommigen in hun rapport ook termen zoals solvabiliteit, cash-flow, ... Maar begrijp je deze termen wel. Sommige rapporten zijn ook gekoppeld aan dure abonnementen. Daarom komt binnenkort een tool die je in mensentaal uitlegt hoe uw prospect ervoor staat, met de mogelijkheid om per keer te checken zonder abonnementsformule.

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

Onze boekhouding is nu op elke computer raadpleegbaar, inclusief op onze iPhone’s en ook op de iPad.

Citaat van Rudy Geeraerts

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: