webshop

6 wettelijke basisregels voor je website en webshop.

In regel 5 kan je de algemene voorwaarden downloaden, waarin alle andere punten (uitz. 3) verwerkt zijn. Zet dit op je website en pas het aan met je eigen gegevens: vb, naam, contactgegevens, enz... En je bent ineens met alles in orde.

1. Zeg wie je bent.

Anoniem op het net met je bedrijf: dat kan niet. Je bent verplicht je handelsnaam, je adres, je ondernemingsnummer en je email te vermelden. Een telefoonnummer is niet verplicht maar geeft wel vertrouwen aan de bezoeker.

2. Een vennootschap vermeldt bijkomende gegevens.

De wet verplicht je de vorm van je vennootschap (NV of BVBA of andere), je maatschappelijke zetel en de gegevens van het rechtspersonenregister op te geven.

3. Heb je een bijzondere vergunning nodig voor je activiteit of oefen je een gereglementeerd beroep uit?

Dan informeer je over de autoriteit die je vergunning aflevert en de beroepsorganisatie waartoe je behoort.

4. Duidelijkheid over de privacy van je bezoeker.

Je dient duidelijk op te geven welke gegevens van je bezoekers en klanten je bijhoudt en voor welke doeleinden je deze gebruikt (vb. Google analytics, commercieel gebruik, ...).

5. Geen website zonder algemene voorwaarden.

Het is gewoon een basisregel om je als ondernemer te beschermen. Daarom ben je ook verplicht bij wet om op je site goede algemene voorwaarden te plaatsen. 

Hier kan de algemene voorwaarden downloaden, waarin alle andere punten in dit artikel in verwerkt zijn. Zet dit op je website 'op een duidelijke plaats' en pas het aan met je eigen gegevens: vb, naam, contactgegevens, enz...  En je bent ineens met alles in orde!

Ook al eens nagedacht over: 'Wat indien je per vergissing verkeerde informatie op de site plaatst en een schadeclaim krijgt? Wat indien de bezoeker je foto’s copieert en herbruikt?' Dit regel je waterdicht in je voorwaarden.

 

 

6. Heb je een webshop met verkoop aan de consument?

De verkoop aan de consument via het internet is streng gereglementeerd. Je bent verplicht je klant in te lichten van je verkoopsvoorwaarden en in het bijzonder van zijn rechten zoals in hoofdzaak het recht op herroeping van de verkoop.

 

Is dit allemaal nodig? Zeer zeker de straffen zijn streng.  Je kan niet alleen offline gezet worden, er zijn ook boetes tot 100.000 euro en zelfs 200.000 euro als je doelbewust de bezoeker wil misleiden.

 

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

Dankzij de financiële scan heb ik speciale betalingsvoorwaarden kunnen bieden. Resultaat: een tevreden klant en mijn factuur werd correct betaald.

Citaat van klant

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: