thinking

Verhuur van onroerend goed en BTW : veranderingen!

Het financiële model van de verhuur van een onroerend goed en eventuele recuperatie van de BTW wijzigt grondig, het is hoog tijd om je voor te bereiden.

BTW aftrek voor onroerende verhuur

Het systeem bestaat op vandaag al maar is wat gekunsteld. We denken dan vooral aan de organisatie van een dienstencentrum, waar verhuur gepaard gaat met levering van diensten, of het nemen van een onroerende lease in combinatie met de verhuur door een verwante vennootschap.

Nieuwe huurcontracten vanaf 2018

De regering kondigde aan dat voor nieuwe huurcontracten vanaf 2018 waar een onroerend goed voor minstens 90 % voor professioneel gebruik gehuurd wordt, er kan gekozen worden dit onder het BTWstelsel te doen.

Wat met de lopende contracten?

Dit is op vandaag nog onduidelijk maar redelijkerwijze zal het moeilijk zijn om in de nieuwe regelgeving objectief te verantwoorden dat deze geen BTW aftrek mogen genieten, en een nieuw contract dan wel.

Immers zou dit dan eenvoudig op te lossen zijn door het oude contract stop te zetten en een nieuw af te sluiten. 

Positieve evolutie!

Dit is een zeer goede evolutie die aansluit bij de economische vraag van veel ondernemers. Het is dan ook van groot belang dat je reeds vandaag bekijkt welke gevolgen dit in de praktijk voor je heeft.

Even checken welke contracten lopen, en welke. herzieningen gunstig kunnen zijn !

 

Heb je hierover meer vragen, contacteer ons gerust!

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: