burnout

Medische beroepen beschermen zich tegen een burn-out.

Eindelijk een verzekering die de financiële risico's van burn-out dekt!

Lees hieronder ook het artikel: Vrije beroepen treffen maatregelen om data van hun patiënten te beschermen.

Enkele cijfers over burn-out.

Als zelfstandige ben je dagelijks in de weer om het verschil te maken voor je patiënten. Doch lange werkdagen en een gebrek aan gezonde voeding en beweging zijn de grote boosdoeners voor fysieke en mentale stress.

Dat burn-out of andere psychosociale aandoeningen meer en meer de kop opsteken, blijkt dan ook uit de cijfers van het Riziv. Het aantal dertigers dat met een burn-out thuiszit, is de voorbije 5 jaar tijd verdubbeld. Ook in andere leeftijdscategorieën neemt het aantal psychosociale ziektes toe.

Dat meer en meer Vlamingen zich bewust zijn van het gevaar van een burn-out geeft ook de grootschalige bevraging, uitgevoerd door de KU Leuven, UGent en de Brusselse Odisee-Hogeschool, weer. De helft van de ondervragers geeft dan ook aan ooit zelf het potentiële slachtoffer te worden van een burn-out.

Wat als je effectief in een burn-out belandt?

Op welke vergoeding kan je dan rekenen? Als zelfstandige valt u dan terug op een uitkering van het Riziv – zie link http://www.riziv.fgov.be/nl/themas/arbeidsongeschiktheid/bedragen/zelfstandigen/Paginas/forfaitaire-uitkering-primaire-ongeschiktheid.aspx#.WR6sPdiwdD8

De uitkeringen zijn absoluut ontoereikend om de levensstandaard te handhaven.

Sommige verzekeraars hebben psychosociale aandoeningen (en dus ook burn-out) automatisch opgenomen in de polis gewaarborgd inkomen. Op die manier ontvang je bij een mogelijke burn-out dan ook een additionele invaliditeitsrente bovenop de Riziv uitkering.

Er zijn op de markt heel wat formules en waarborgen rond psychosociale aandoeningen, je laat je daarom beter bijstaan door een professional om een oplossing op maat te verkrijgen.

Onze partner 'Cornelis & Partners Verzekeringen' is zo’n heeft al verschillende medische beroepers daarin geholpen. Op die manier kunt u als zelfstandige zorgeloos ondernemen.

LEES OOK HET ARTIKEL: 

Vrije beroepen treffen maatregelen om data van hun patiënten te beschermen.

 

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

Na mijn verzekeringsaudit, ben ik niet langer bang voor de 'kleine lettertjes'.

Citaat van Louis Toudeur

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: