merk

Hoe verdien aan je merknaam!

Een merknaam gebruiken is fiscaal interessant.

De opzet is eenvoudig.

Je bent eigenaar van een geldig geregistreerde merknaam. Om je merknaam goed te registeren wend je je best tot een specialist in intellectuele eigendom. Een merkengemachtigde zal ervoor zorgen dat je naam, logo voor het juiste product en juiste territorium wordt opgenomen. Is dit nog niet gebeurd? (Contacteer ons: zie onderaan.)

Je sluit vervolgens een 'licentieovereenkomst' af waarbij je de toelating geeft tot het gebruik van je merk aan een derde. Voorbeeld: als je het merk op je persoonlijke naam registreert en toelating geeft aan je vennootschap. Je komt een termijn van gebruik en vooral een jaarlijkse vergoeding overeen voor het gebruik van je merk.

Deze vergoeding, ook 'royalties' genoemd, worden belast als roerend inkomen aan het vast tarief van 30 %.

 

De uitwerking moet zorgvuldig gebeuren.

Hou er rekening mee dat je de waarde van je merk objectief kan aantonen. Een doordachte berekening van een zorgvuldige cijferberoeper zal zeker van pas komen.

Bovendien kan je deze toepassing niet teveel gebruiken of de fiscus zal je inkomen uit je merken die je in licentie geeft als beroepsinkomen belasten.

 

Een goede raad.

 

Bekijk dit zorgvuldig en ga in overleg met een merkenspecialist om het model uit te werken.

Contacteer ons via het contactformulier of schrijf ons een mail info@saveyourtime.be sturen we je de gegevens van een goede merkenspecialist op.

 

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

Een onderneming heeft zoveel intellectuele waardevolle eigendom.

Citaat van Jan Dedeene

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: