financieel rapport

Een begrijpbaar financieel rapport zonder groene of rode aanduidingen of dure abonnementen?

De non-automatische financiële scan, diept de cijfers persoonlijk uit.

Een onafhankelijk rapport van de financiële gegevens is belangrijk voor de ondernemer.

Financiële rapporten zijn niet enkel belangrijk voor je klanten of leveranciers. Een rapport vragen over mogelijke partners bij een lange termijn relatie kan geen kwaad.  Of wil je meer weten over je concurrenten, mogelijke aandeelhouders, ... En ga zo maar door! Maar heb je ook al eens stilgestaan bij je eigen onderneming? Hoe kijken zakenpartners naar jouw onderneming? Wat zien zij als mogelijke gevaren? Wat zien zij als positieve punten? Welke zijn de negatieve punten? 

En hoe weet jijzelf als ondernemer of je bedrijf een gezond financiëel evenwicht heeft. Allemaal waardevolle parameters die de strategie van een bedrijf kunnen beïnvloeden.

Een goede bedrijfsleider wacht niet tot het te laat is. In deze huidige markt moet men anticiperen. Men overlegt best af en toe binnen de onderneming over de richting die men uit wil gaan. Het is belangrijk te weten welke de zwakke punten de onderneming heeft om deze op tijd bij te sturen.
 
De reden om een financieel rapport op te vragen is heel verschillend. Daarom vraag je best een persoonlijk rapport aan afhankelijk van je behoeften.

Waarom zijn sommige financiële ratio's voor je onderneming zo belangrijk?

 

Je financiële ratio's in een onderneming kennen, is weten hoe je bedrijf ervoor staat. Financiële ratio's worden bekeken door derden belanghebbenden, o.a. investeerders, banken, klanten, leveranciers, concurrenten  enz... 

Loop je net een belangrijke klant mis omdat hij je cijfers heeft geanalyseerd? Of loop je net goede betalingscondities mis omdat een leverancier je cijfers heeft bekeken? Wou je een bijkomend krediet, maar de kredietinstellingen weigeren, ook al maak je winst? 

Je cijfers analyseren is een belangrijk facet van goed ondernemersschap. Zoals hierboven aangehaald is het niet omdat je bedrijf winst maakt dat je daarom goed bezig bent. Die winst moet namelijk gebruikt worden om je schulden te betalen. Daarom is een goed inzicht in de cijfers van een onderneming belangrijk.

Wens je ook geen rapport die van groen naar rood kleurt of een cijfer op 10 meegeeft? Wens je ook geen dure abonnementen aan te gaan? 

De non-automatische financiële scan geeft je een "eerste diepgaand inzicht" in de onderneming aan de hand van de neergelegde cijfers. Op basis van deze scan komt men te weten of een bijkomende kredietaanvraag enige kans maakt, of een onderneming solvabel is, welke betalingsmodaliteiten je het best vraagt aan een klant, ... .

De cijfers worden persoonlijk door ons bekeken en opgemaakt. De scan is geen automatische berekening van een paar parameters in een rekenprogramma waaruit een standaarddocument vloeit. Maar een op maat gemaakt persoonlijk rapport. Dus geen waardemeter van 1 tot 5 of groene en rode blokjes. Het rapport wordt ook in gewone taal opgesteld zodat het vakjargon over ratio's goed begrijpbaar is. 

Heeft de aanvraag van je scan een bijzonder doel? Laat het ons dan weten, dan passen wij onze conclusie daarop toe. 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: