Nu ook in Wallonië steun voor ondernemers met fiscaal voordeel!

De 'kleine' waalse taxshelter.

Het Waals gewest kent belastingskrediet toe.

Decreet van 28 april 2016.

Met de charmante naam 'lening : coup de pouce' of in het Nederlands 'de helpende hand' vaardigde het Waalse Parlement een decreet uit met het doel personen aan te moedigen om ondernemers te financieren. 

Een kleine lening aan een ondernemer. Wie tot 50.000 euro leent aan een bedrijf met maatschappelijke zetel in het Waalse Gewest en dat echt operationeel is, krijgt een belastingkrediet van 4 % op dit bedrag de eerste vier jaar, hierna van 2,5 %. De ondernemer zelf mag tot 100.000 euro op deze wijze ontvangen.

Personen steunen bedrijven en éénmanszaken. Enkel natuurlijke personen kunnen geld verschaffen. De werknemers en de echtgenotes die eveneens aandeelhouder of deel uitmaken van het bestuur worden uitgesloten om een lening te geven. Men mikt echt op de vrienden, familie en kennissen van een ondernemer die hem financiële steun willen geven.

Vormvoorwaarden en voorschriften. Het decreet voorziet in een aantal voorwaarden, er moet onder andere met een vast voorgeschreven formulier gewerkt worden waarin de lening wordt vastgelegd, en de onderneming mag niet in WCO zijn.

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: