bloem

Moederdag een marketinghit in 5 cijfers.

De impact op de economie van moederdag is enorm. Het is de meest succesvolle feestdag voor de handelaar.

Sinds 1925?

Correct is correct, moederdag bestond al eerder in de Stad Antwerpen. Sinds 1925 kwam de internationale moederdag overwaaien uit de Verenigde Staten en zorgde voor het succes dat tot op vandaag verder duurt.

Het waren vooral de verenigingen voor planten- en bloementelers die de dag groot hebben gemaakt.

35% van alle geschenken zijn bloemen.

Een mooi resultaat door het jarenlang claimen dat "moeders in de bloemetjes gezet worden op moederdag". Hierdoor zijn bloemen nog steeds het populairste cadeau.

Sterke marketing door de sector zorgt ervoor dat zij de leiding blijven behouden.

26 euro is de gemiddelde waarde van een geschenk.

Dat is een verrassend hoog getal en het zijn vooral de mannen die gul zijn bij het geven aan de moeders in hun omgeving. Hun gemiddelde uitgave gaat zelfs tot 30 euro bij het kopen van een geschenk voor hun eigen moeder.

60% neemt deel aan moederdag.

Daarmee is moederdag de meest succesvolle feestdag. Het is geen vrije arbeidsdag, maar informeel wordt moeder toch vrijgesteld van alle taken op deze dag.

Mannen kopen online, vrouwen in de winkel.

Mannen verwennen hun moeder of vrouw het meest via een 'luie' online aankoop, met een klik is het verwenpakketje verstuurd. Vrouwen gaan dan meer persoonlijk op jacht naar het ideale geschenkje of nemen vlug iets mee bij hun dagelijkse stop bij de kleinhandelaar.

Tip!

Een goede tip voor alle vaders : koop veilig online. Koop op een website die volledig reglementair in orde is en de wettelijk verplichte algemene voorwaarden heeft.

Als ondernemer kan je moederdag niet vergeten, de impact op de economie is zo groot, dat je beter ook je wagonnetje aan het treintje hangt. En dus zorg je ervoor dat je webshop op en top in orde is met correcte algemene voorwaarden die je hier kan downloaden.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: