hacker

Vrije beroepen treffen maatregelen om data van hun cliënten te beschermen.

Data protection: Europa wil de dataprivacy van haar burgers beschermen!

De nieuwe regelgeving is gekend onder de naam General Data Protection Regulation (GDPR).

Europa wil de dataprivacy van haar burgers beschermen. Daarom eist het dat alle bedrijven en vrije beroepen in mei 2018 de nodige maatregelen genomen hebben om alle persoonsgegevens en voornamelijk de gevoelige gegevens van hun personeel, cliënten of patiënten beter te beschermen. 

Wat houdt dit in?

Het is dus van groot belang dat je zoveel mogelijk preventieve maatregelen neemt om je te beveiligen tegen cybercriminaliteit om de gegevens van je patiënten te beveiligen. 

Wat zijn de gevolgen?

De Privacy Commissie in België zal hervormd worden tot regulator en zal inspecteurs op de baan sturen om te controleren of bedrijven wel degelijk de nodige maatregelen nemen. Bedrijven waarbij gevoelige data gestolen worden en waar geen beveiligingsbeleid gevoerd wordt, dreigen een fikse boete te krijgen. Deze boete kan oplopen tot 4% van de omzet.

Ben je ooit helemaal beschermd tegen hackers?

De servers en systemen beschermen via een firewall of het installeren van een goede netwerkbeveiliging is een goede start. Doch zal je zich nooit volledig kunnen beschermen tegen alle mogelijke inbreuken of lekken van informatie. De impact van de schade is voor velen niet altijd financieel te overbruggen.  Daarom kan je zich beter indekken. Veel van de zaken die de omvang van de schade van een cyberincident de hoogte injagen zijn perfect verzekerbaar.

Eerste hulp bij hacking?

 

Het CyberContract is een verzekeringspolis ter indekking van dit risico.

  • Het stelt trouwens ook een telefoonlijn ter beschikking waarbij je kan terugvallen op zowel IT als Legal specialisten.
  • Bij een incident komen de IT specialisten direct en fysiek ter plaatse om je bij te staan en zo snel mogelijk de juiste diagnose en remedie te stellen. 
  • Dit gebeurt steeds in nauwe samenwerking met je bestaande IT partner (indien deze er zou zijn) die pro-actief wordt verwittigd en betrokken.

Onze partner 'Cornelis & Partners' heeft al verschillende medici hierin verder geholpen. Alles voor een goede gemoedsrust! 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

Na mijn verzekeringsaudit, ben ik niet langer bang voor de 'kleine lettertjes'.

Citaat van Louis Toudeur

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: