green car

Je bedrijfswagenpark: de overheid ontwikkelde een tool die je ecoscore bepaalt.

Als ondernemer wil je je ecologische voetafdruk beperken. Maar hoe groen is groen?

Groen, groener, groenst.

Ergens leeft het wel in je ondernemersgeweten: hoe kan ik mijn ecologische impact zo miniem mogelijk houden? Je bedrijfswagenpark is natuurlijk een belangrijk punt in je groen beleid.  En natuurlijk word je geholpen door de vele fiscale stimulansen hierna volgen er een paar. 

 

Solidariteitsbijdrage op de bedrijfswagen.

 

Als werkgever, die een bedrijfswagen ter beschikking stelt aan zijn werknemer waarmee privéverplaatsingen gebeuren, ben je een solidariteitsbijdrage verschuldigd. Deze bijdrage wordt berekend aan de hand van de CO2 impact van de bedrijfswagen.

 

Aftrekbaarheid van de vennootschapsbelasting.

 

De aftrekbaarheid in de vennootschapsbelasting van een bedrijfswagen is ook afhankelijk van de CO2 uitstoot.  Zo zijn elektrische wagens dan weer voor 120% aftrekbaar van je vennootschapsbelasting.

 

Aftrekbaarheid van de personenbelasting.

 

Hier is er geen CO2 berekening, maar wel een duidelijk voordeel voor wie een elektrische wagen aanschaft als zelfstandige en een laadpaal installeert.

 

En hoe groen is de overheid?

 

In een persmededeling van 10 maart liet minister Vandeput weten dat overheidsdiensten met minstens 20 voertuigen, een minimum van 5% elektrische hybride of CNG voertuigen dienen te hebben en daar bovenop moeten minimum 10% van de voertuigen een ecoscore van meer dan 75 hebben.

 

Bereken je ecoscore!

 

In een handige tool kan je als ondernemer de volledige impact van je bedrijfswagenbeheer berekenen. Even invullen en klikken en je krijgt je zogenaamde ecoscore.

 

Heb je hierover nog vragen, dan hebben wij de ideale partners voor je die je snel en vrijblijvend een antwoord geven!

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

Mobiliteit moet zorgenvrij zijn.

Citaat van Sylvia Recour

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: