2. Welke informatie vind je in een financiële scan?

financieel rapport

De non-automatische financiële scan is een eerste rapport op basis van de neergelegde cijfers. Deze scan geeft je een duidelijk beeld van: 

  • de positieve en negatieve punten van de onderneming;
  • hoe andere belanghebbenden de bedrijfscijfers zien;
  • de evolutie van de onderneming;
  • de ruimte voor een bijkomende financiering van banken of derden;
  • enz...

Deze financiële scan kan dus enkel voor vennootschappen opgemaakt worden, omdat een zelfstandige niet verplicht is om de jaarrekening te publiceren.

Dit rapport zal je volgende zaken en ratio's duidelijk maken over je financiële gegevens:

de cashflow, de terugbetalingscapaciteit of vrije cashflow, de rekening courant actief/passief, de solvabiliteit, de onroerende goederen, enz... 

De financiële scan geeft je een "eerste diepgaand inzicht" in de onderneming aan de hand van de neergelegde cijfers. Op basis van deze scan komt men te weten of een bijkomende kredietaanvraag enige kans maakt, of een klant solvabel is, ... .

Heeft de aanvraag van je scan een bijzonder doel? Laat het ons dan weten, dan passen wij onze conclusie daarop toe. 

De cijfers worden persoonlijk door ons bekeken en opgemaakt. De scan is geen automatische berekening van een paar parameters in een rekenprogramma waaruit een standaarddocument vloeit. Maar een op maat gemaakt persoonlijk rapport. Dus geen waardemeter van 1 tot 5 of groene en rode blokjes. Het rapport wordt ook in gewone taal opgesteld zodat het vakjargon over ratio's goed begrijpbaar is. In volgende paragrafen (zie linkerkolom) worden sommige belangrijke ratio's toegelicht.

 

 

You must have Javascript enabled to use this form.
Prijs incl. btw: 
Prijs excl.btw249,59 €
BTW52,41 €
Prijs incl. btw302,00 €
Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

Dankzij de financiële scan heb ik speciale betalingsvoorwaarden kunnen bieden. Resultaat: een tevreden klant en mijn factuur werd correct betaald.

Citaat van klant

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: