Financieringen voor je KMO? Ondernemer wees creatief!

De Belgische banken nemen een strenge houding aan, maar er zijn oplossingen.

De financiering voor KMO’s loopt moeilijk.

De Europese normen sporen onze Belgische banken aan tot voorzichtigheid waardoor het aanvragen van een klassieke bankfinanciering voor een bedrijf, niet gemakkelijk is. De Belgische banken nemen hierin een strenge houding aan in die mate zelfs dat de wetgever reeds einde 2013 ingreep met een wet om de kredietverlening te versoepelen.

Alternatieve financieringen!

De Win-Winlening, de startlening, de kmo-cofinanciering, crowdlending, crowdfunding…. de mogelijkheden om op een gezonde wijze het bedrijf te financieren zijn zeer ruim. De Participatiemaatschappij Vlaanderen nam het goede initiatief om duidelijke informatie te geven over alternatieve financieringen op een nieuwe site. De financiering voor de zelfstandige en de KMO wordt hier in het licht gezet.  (www.PMVZ.eu)

Uit een studie van eind 2014 van de Federale Overheidsdienst Economie blijkt dat meer dan 70 % van de ondernemers hiervan niet op de hoogte zijn!

Ondernemer wees creatief!

Vooraleer de ondernemer naar de bank gaat met zijn financieringsaanvraag, bereidt men best een goed dossier voor. Laat je hierin bijstaan door een adviseur. Een goed businessplan is immers goud waard! Indien men met half werk naar de bank gaat en je krijgt in eerste instantie geen akkoord, is het kalf meestal al verdronken. Ook onbekende financieringsvormen mogen geen ongebruikte financieringsvormen blijven, groei is belangrijk !

Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen, schrijf je vrijblijvend in op onze nieuwsbrief. 

 

wij bieden ook volgende dienstverlening aan: